Време е за појадок!
– Багет
– Мајонез
– Домат
– Домашен бут димен на буково дрво Косиљак
– Краставица
– Моцарела
– Песто сос
Време е за појадок!
– Багет
– Мајонез
– Домат
– Домашен бут димен на буково дрво Косиљак
– Краставица
– Моцарела
– Песто сос
Потребно ви е:
– Шунка Специјал Косиљак
– Кашкавал
– Корнишони
– Компири
– Јајца
– Мајонез
– Павлака
Ги вариме компирите и јајцата и ги рендаме, како и сите останати состојки. Во здела ставаме прво еден ред компир, го посолуваме, потоа ставаме ред јајце, па ред кашкавал. Премачкуваме со мајонез и продолжуваме со редење на шунката, па малку кисели краставички и на крај ставаме павлака. Повторно го редиме компирот, го премачкуваме со мајонез и врз него ставаме мешавина од кашкавал, шунка и оригано. Уживајте во овој сосема лесен за подготвување, но многу вкусен и декоративен оброк.
Bon Appetit!
Време е да ја распалите скарата, да подготвите Кумановски суџук и да наздравите со кригла ладно пиво.
Време е за појадок!
– Лиснати кифлички
– Домашен бут димен на буково дрво Косиљак
– Сирење
– Пате од црни маслинки
Потребно ви е:
– Хамбуршка сланина димена на буково дрво Косиљак
– Моцарела
– Фета сирење
– Доматно пире
– Јајце
– Брашно
– Зачини (оригано, лук во прав и чили)
– Масло/Путер
Моцарелата ја сецкаме на стапчиња, ја попрашуваме со брашно и ја потопуваме во сад со изматено јајце, здробена фета и оригано. Потоа моцарелата ја ставаме во тавче со загреано масло или стопен путер да се пропржи. Потребни и се 2 до 3 минути да се стопи, а да не ја изгуби формата. Ја пржиме сланината (само да се зацрвени) и во истата ја мотаме моцарелата. За потполно уживање подготвуваме и сос од домати – Доматното пире се загрева, се додава некоја капка маслиново масло, оригано и лук во прав. Доколку некој е љубител на луто, може да се стави и чили во прав.
Bon Appetit!
Време е за појадок!
– Мини погачици
– Мајонез салата
– Чаден свински врат
Време е за појадок!
Тост со:
– Врат чаден на буково дрво Косиљак
– Кашкавал
– Марула
– Путер
– Сос од топен кашкавал, мајонез, кечап и оригано
Потребни состојки:
– Брокула
– Домашна сланина Косиљак (100 гр.)
– Кашкавал (100 гр.)
– Кромид (½ помала главица)
– Сол
– Бибер
Потребни состојки за дресингот:
– Мајонез (4 мали лажички)
– Балсамико (1 мала лажичка)
– Мед (1 мала лажичка)
Измијте ја брокулата, обарете ја и исецкајте ја на парчиња. Изрендајте го кашкавалот, исецкајте го кромидот на ситно и измешајте го заедно со брокулата. Во одделен сад измешајте ги состојките за дресингот (4 мали лажички мајонез, 1 мала лажичка балсамико и 1 мала лажичка мед). Потоа прелијте ја брокулата, ренданиот кашкавал и кромидот со дресингот и зачинете со сол и бибер. Одзгора наредете ја претходно испржената домашна сланина. Вкусната салата е готова! Можете да ја сервирате со печени компири во рерна, зачинети со разни зачини.
Добар апетит!
Време е за појадок!
– Мал геврек
– Чадена печеница Косиљак
– Ајвар
– Сирење
Време е за појадок!
– Ѓеврек со сончоглед
– Чадена печеница Косиљак
– Маслинки
– Краставица
– Јогурт
After you register, check your email for the password and then return to log in.
Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.